Klik for video fra valley'en

2014

Så gik der endnu et år.....

Afrikas bedste nationalpark

Vores første tur til South Luangwa Valley National Park fandt sted i 1988 og strakte sig over jul over nytår. Vi var vel omkring en snes MS-friviliige, der sammen fejrede højtiden og festede igennem. Ak ja, det var dengang.

 

Valley'en, som den kaldes af alle, der har været der, er et helt specielt sted. Det er langt, meget langt, fra alfarvej. Det tager 12-14 timer i bil fra Lusaka. Fra Tete i Mozambique, hvor vi boede fra 1997-2001 tog det 9 timer. Forudsat, at de zambianske immigrations-myndigheder lod os komme ind. Det gjorde de nu altid, men sommetider tog det meget lang tid, og en gang imellem krævede det en del gode overtalelsesmidler.

 

Vi havde ikke været der side 2000, så i år skulle det være. Denne gang var det med fly, Erik havde været på en konsulentopgave i Maputo, Anne Marie sluttede sig til, og på hjemvejen gjorde vi så en afstikker til Zambia.

 

Det var akkurat en så fantastisk oplevelse, som vi havde forventet. Det myldrede med dyr og fugle, der var elefanter, giraffer, en leopard med en bavian (død) i munden, en hejre, der fangede en slange. Og slugte den.

 

Det var så flot en oplevelse, så vi gentager turen i slutningen af april næste år. Vi glæder os allerede. Flere billeder fra turen til valley'en finder I her - eller klick på hejren.