Te Anau

16. marts

Vi nåede at se The Settlers Museum i Dunedin inden afgang sent på formiddagen. Flot museum, flot arrangeret, og meget interessant. F.eks. fandt vi ud af, at en af grundene til den forholdsvis fredelige sameksistens mellem maorierne og europæerne, var og er, at de første europæiske mænd giftede sig med maori-piger, og man går vel ikke i krig med sin familie. Der er nu en meget stor blandet befolkning i landet. VI kender det tilsvarende fra Mozambique, hvor portugiserne var kvikke til at få børn og gifte sig (ikke nødvendigvis i den rækkefølge) med de lokale sorte kvinder. I modsætning til de ”rene” engelske kolonier, bl.a. Sydafrika, Zimbabwe, Zambia og Kenya.


Vi endte i Te Anau (udtales te-aa-nu), en rigtig turistby. Det vrimler med turister. Byen er startstedet for alle mulige aktiviteter i The Fjordland Nationalpark. Det var derhen, vi skulle dagen efter for at sejle på Milford Sound. Skulle være ret flot.


Heldigvis var det blevet solskin igen. Men koldt, vejrudsigten lovede maks. 17 grader dagen efter.


Billederne er fra settler-museet. Den daglige måge fandt vi ved Te Anau søen. Her havde man i øvrigt Liquor Ban Area. Så vi mange steder. Kunne man godt ønske sig indført i Danmark.