Til fods fra Bondi Beach til Coogee Beach

4. marts

Herover vandreruten

Til højre kirkegården

Højre spalte, andre billeder fra turen.

Vi havde læst i Lonely Planet, at vandreturen fra Bondi Beach skulle være ganske smuk. Det var den også.


Vi hankede op i rygsækken, og med en afstikker ind om Starbucks for morgenmad, drog vi mod havnen for at borde bussen, der tog os til Bondi Beach. Vejret var fortrinligt, op mod 30 grader, tørt og højt, klart solskin. Efter 40 minutter i bus var vi på stranden, flot strand, med rent, hvidt sand og mange solbadere. Sundhedsapostlene i Danmark ville have fået et flip. Gad vide, hvor høj skincancer raten er i Australien. Nåh, det skal man jo nok ikke bekymre sig alverden om. Vi havde smurt os i faktor 30, og det virkede, men vi burde nok have brugt en faktor 50.

Turen fra Bondi til Coogee tog omkring 3 timer. Med et ophold undervejs til lidt frokost. Og 1 glas kølig hvidvin. Til hver. Ikke så ringe endda.


Det gik op og ned, fra stranden og op på klippen og ned igen til stranden. Det lignede meget Hermanus i Sydafrika. Uden hvaler. Og der er mere strand her end i Hermanus. Vi kom omkring 6 strande, af vekslende størrelse. Den første, Bondi Beach, var den største. Alle steder var der mennesker i solen. Eller i vandet. Eller i cafeérne og ved kioskerne.


Undervejs så vi bowlingspillere i gang på de grønne plæner. Den commonwealt’ske version af bowling, som foregår på græsplæner og i øvrigt ligner det franske boule. Dog med større baner.


Vi kom sent hjem, så aftenens middag bestod af ost, skinke og brød fra det nærmeste lokale supermarked. Vinhandelen over for hotellet leverede vinen.