Vandreture i Sydney

Når vi besøger storbyer, er vi vant til at finde et hotel, der ligger i citycenter eller tæt på. I hvert fald er det en betingelse for os, at vi kan gå rundt i byen.


Det var ikke anderledes i Sydney. Vi gik rundt. At gå betyder at opleve byen mere intenst. Man kommer i øjenhøjde med byens indbyggere, bygninger, pladser, gader og stræder.


Man har også mulighed for ”at se på butikker”, som vores jyske forfædre kaldte det. Altså det at sammenligne varernes kvalitet og pris. Anne Marie og jeg kigger ikke på det samme. Jeg checker priser på vin og spiritus, mens Anne Marie er mere til sko og tøj.


Vi var i Sydney i to hele dage. Vi havde læst i Lonely Planet, hvordan vi skulle skære et 2-dages ophold sammen. Det fulgte vi langtfra. Måske har Lonely Planet ikke overvejet, at vi havde 10 timers tidsforskel. I hvert fald var det program, der blev foreslået, noget mere omfattende, end hvad vi kunne klare. Så vi tog det bedste, og det var meget fint.


Vores danske rejsebureau havde anbefalet os et hotel, der lå i gåafstand fra havnefronten og Operahuset. Den tur, vi daglig tog, bragte os gennem to centrale parker. Den ene, Hyde Park, var den første park, der blev anlagt i Sydney. Det skete i starten af 1800 tallet.


Du kan læse mere om parken og dens historie (https://en.wikipedia.org/wiki/Hyde_Park,_Sydney).


Den daglige vandretur til havnefronten tog os omkring 20 minter. Det tog lige så lang tid hjem.