Christchurch og Southern Alps

14. marts

Dagen var delt i to, en rundtur i Christchurch om formiddagen og en køretur med indlagt tilvalgsflyvning over alperne om eftermiddagen.


Formiddagens rundtur i Christchurch bragte os tæt på resultaterne af jordskælvet den 22. februar 2011. Katedralen står uden tårn, det koster en halv milliard at genopbygge den, og de penge har man endnu ikke fundet. Man har bygget en meget smuk midlertidig katedral. Materialerne er mestendels pap i forskellig udformning, sat oven på containere. Aldeles imponerende. Arkitekten er japansk og ekspert i jordskælvsgenopbygning i billige materialer.


135 mennesker mistede livet i en enkelt bygnings kollaps. Den kollapsede blandt andet på grund af dårligt håndværk, og fordi man havde tilladt brug af bygningen selv efter et jordskælv et halv års tid forinden, hvor adskillige sikkerhedsmangler havde vist sig. På det sted, hvor bygningen stod, er der nu en mindeplads.


I alt omkom 185 mennesker. De mindes med en kunstudstilling af 185 tomme stole. Ret bevægende, faktisk.

Eftermiddagen gik med transport mod Amarama, en lille søvnig by på prærien nedenfor New Zealands alper. Southern Alps kalder de dem. Vi har ikke set nogen Northerns, men pyt.


Mod ekstra betaling fik vi lov at flyve over alperne. Det var en fantastisk flot tur. Vi nåede rundt om landets højeste bjerg Mt. Cook på 3.714 m og nåede over og næsten ned at røre ved alle landets store gletsjere.