Skipper's Creek

18. marts

Vi havde ”fri” om formiddagen, så det benyttede vi til 50 minutters løbetur langs Wakatipo-søen. Herlig begyndelse på dagen. Dernæst fik vi vasket alt vores snavsetøj. I New Zealand har hotellerne vaskemaskiner og tørretumblere til rådighed for klienterne, mod betaling, men fin service faktisk. Så nu havde vi rent tøj til en uges tid. Det skulle bære os igennem til vi nåede Sri Lanka ugen.


Queenstown er den mest besøgte turistby i hele NZ. Byen har omkring 18.000 fastboende indbyggere. I 2015 havde byen besøg af (hold nu fast!) 2 mio turister. Det svarer efter vores beregninger til ca. 5.500 i gennemsnit hver dag hele året rundt. Og der er da nok flere i højsæsonen, som i øvrigt både er sommer og vinter. Bjergene rundt om er vel besøgte vintersportssteder.


Om eftermiddagen havde vi valgt en tur i en jetboat. Det er en speedbåd, der drives frem efter jet-princippet, altså sug vand ind og spyt det ud i en fart. Derved kan båden operere på helt ned til 10 cm vand og opnå en fart på 90 km i timen. Og det skal jeg da også lige love for, vi fik demonstreret. Så længe man tror på, at skipperen ved han gør, er det vist ikke farligt……

Det var mere sindsoprivende at blive kørt ned til floden. Det er nok den værste vej, vi har været ude at køre på.  Vejen, Skippers Gorge Road, er listet på hjemmesiden som en af verdens farligste (http://www.dangerousroads.org), men igen, når bare man stoler på, at piloten ved, hvad han gør, så går det vel. Vi kom tilbage i god behold. Og det var en fænomenal flot køretur.


Det hele startede på det sted i Skippers Gorge, hvor der i 1862 var guldfeber. Anne Marie fik prøvet at vaske guld, dog uden held. Der var andre, der rent faktisk fandt guld. I størrelse som en hundrededel af et knappenålshoved.


Om aftenen sejlede vi på søen med en gammel (1812) kulfyret turistbåd over til en restaurant, hvor vi skulle have Highligth Dinner. Der var nu ikke så meget highlight over det. Der var for mange mennesker til, at det blev rigtigt godt.


Queenstown er en rigtig turistby, som så mange andre turistbyer i denne verden. Ikke lige vores kop te, men nu var der, og så gælder det om at få det bedste ud af det.