Bay of Islands

6. marts

Vi var på plads i bussen kl. 08.00, og så gik det nordpå. Første stop efter en halvanden times kørsel, blot for at strække ben, tisse af og få en kop kaffe. Lige efter middag var vi i Bay of Islands. Byen hedder Paihia. Det siges, at navnet kommer af, at en engelsktalende indbygger havde mødt en lokal maorihøvding, og da ”pai” på maori-sprog betyder ”good”, havde englænderen udbrudt ”pai here”, som maorihøvdingen straks tog til sig som navnet på stedet. Men altså med en alternativ stavemåde.


Eftermiddagen gik med en flot 4-timers sejltur i bugten. Vejret var strålende, 30 grader og solskin, så hat, solcreme og væske var stærkt anbefalet.


Vi nåede at se en meget stor flok delfiner, der muntrede sig rundt om katamaranen, og mange stimer af sølv- og blåtskinnende fisk, en masse bittesmå øer, nogle lidt større og nogle få meget store øer.

Vi var i land i Otehei Bay på øen Urupukapuka (udtales uru-puka-puka). Vi tog en af de mange afmærkede stier til toppen. Lidt stejlt, men besværet værd, for udsigten var helt fantastisk.


Endemålet for vores sejltur var det berømte ”Hole in the Rock”. Det var en stille dag på søen, så vi kunne sejle igennem. Fin oplevelse. Det var godt, klippen overover ikke kollapsede. Nå, det plejer den vist heller ikke at gøre. Så havde man vel hørt om det.


Captain Cook var den første europæer, der så stedet. Det var omkring 1760. Den gode kaptajn mente, at hullet var lavet af en kanonkugle. Men det er nok også en skrøne, som vores tour-guides diverterer os med.